Huis van het Kind Grimbergen gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken.Babymassage heeft vele voordelen voor moeder/vader en kindje.

Herinner je de eerste momenten na de geboorte van je kindje. Wanneer je babytje op je buik werd gelegd, skin-to-skin ? 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door de aanraking met de buik van de moeder, de baby veel sneller “in balans” geraakt met zijn ademhaling, hartslag en het suikergehalte in z’n bloed. De aanpassing aan het leven buiten de baarmoeder verloopt hierdoor veel vlotter.

Het contact met de huid (door aanraking, strelen, knuffelen) zet bovendien ook nog hormonen vrij. Oxytocine of “gelukshormoon” staat in voor een gevoel van welbehagen, veiligheid en troost. Baby’s komen hierdoor tot rust. De zogenaamde “huidhonger” bij een baby is heel groot, alsof ze echt weten wat ze nodig hebben om goed te leven!

Maar dat is nog niet alles: de ontwikkeling van de hersenen en ook de groei wordt door baby te masseren/liefdevol aan te raken optimaal ondersteund. Prematuurtjes worden om deze reden zo vaak als mogelijk “gekangoeroed”. Gezellig liggen bij papa of mama op de buik/borst om slechts met enkele vingers gestreeld te worden…

Kom babymassage ervaren op volgende datums:

Voor baby's vanaf 6 weken tot 6 maanden.

Wat meebrengen ? Dekentje, verzorgingsmatje of grote handdoek en massageolie voor baby's.

Inlichtingen en inschrijvingen? www.cm.be/agenda of 02 240 85 06 of gezondheidsbevordering.smb@cm.be.